Het fraaie bakelieten verleden komt weer tot leven

Met New Bakelite komen we tegemoet aan de grote vraag naar nieuwe bakelieten items. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk items opnieuw én stijl-correct in productie worden genomen. Het gemak en de veiligheid van nu combineren met de look van toen, daar gaat het om.

 

We zijn er trots op dat we dankzij deze inspanningen in staat zijn bij te dragen aan verbouwingen, restauraties en stijl-correcte nieuwbouw in het binnen- en buitenland.

 

Thuis in uw jaren ’30 huis en andere stijlperiodes

New Bakelite is thuis in uw jaren ’30 huis én in andere stijlperiodes, dankzij de opmars van bakeliet in het exterieur en interieur. In onze webshop vindt u daardoor een grote verscheidenheid aan bakelieten zaken. Ze zijn allemaal nieuw en krasvrij en voldoen aan de huidige veiligheidseisen.

 

Over de oorsprong van Philite bouwbeslag

Philips had vroeger een mooie, grote collectie bakeliet bouwbeslag. Vanaf het moment dat de Philite-fabriek begon met de bouwbeslag productie, is de verkoop ervan in en buiten Nederland alsmaar toegenomen. Wat vooral gewaardeerd werd, waren de technisch verantwoorde constructie en de esthetische vormgeving. Wat helemaal past bij het Nederlandse begrip van degelijkheid, doelmatigheid en goede smaak.

New Bakelite Jaren '30 Huis

Over de ontwerper van het Dudok model

Het Dudok model is ontworpen door Ir. Dudok. Hij is de architect van o.a. het Raadhuis van Hilversum. Dudok was niet in een bepaald designvakje te plaatsen. Hij wilde het beste van wat de verschillende architectuurstromingen te bieden hadden gebruiken.

 

In Nederland werd zijn eclectische smaak en werk niet altijd gewaardeerd door de critici. In het buitenland wordt Dudok echter nog steeds gezien als de ideale samensmelting van de verschillende Nederlandse architectuurstromingen uit het begin van de 20e eeuw.

 

Over onze klanten

Onze klanten zijn:

  • architecten
  • interieurontwerpers
  • aannemers
  • horecabedrijven
  • particulieren

 

Over hoe zij de samenwerking met New Bakelite ervaren, kunt u meer lezen op de pagina wat klanten zeggen.

 

Het spreekt voor zich dat bestellingen altijd goed verpakt en zo snel mogelijk bezorgd worden (via PostNL).

Benieuwd naar de mogelijkheden?